Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΕΞΩ ΤΩΡΑ! Έστω και την Δωδεκάτη Ώρα...


.
Σήμερα επρόκειτο να συζητηθεί στη Σύγκλητο το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και άλλα θέματα που καίνε το ΑΠΘ. Ως συνήθως, εισέβαλαν από το πρωί διάφορες ομάδες άσχετων ατόμων στην αίθουσα. Συνάδελφοι συγκλητικοί έθεσαν τότε –προς τιμήν τους– το θέμα της σωστής σύνθεσης του οργάνου. Είναι δυνατόν να παρευρίσκονται στη Σύγκλητο εξωθεσμικά στοιχεία; Να παίρνουν το λόγο όποτε θέλουν, να παρακολουθούν ποιος λέει τι, να παρεμβαίνουν και να διακόπτουν τη διαδικασία όποτε το κρίνουν σκόπιμο; Αυτό είναι το «δημοκρατικό» πανεπιστήμιο, στο οποίο ομνύουν ακόμη ορισμένοι, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα γιατί τάχα θα το χάσουν καθώς αναλαμβάνει το Συμβούλιο Διοίκησης;

Η ψηφοφορία, την οποία προκάλεσε ο Πρύτανης επί του ερωτήματος εάν έπρεπε να αποχωρήσουν από την αίθουσα της Συγκλήτου όσοι δεν ήσαν μέλη αυτής, απέσπασε την συντριπτική πλειοψηφία των Συγκλητικών!

Η Σύγκλητος τελικά διακόπηκε, επειδή όσοι παρανόμως βρίσκονταν στην αίθουσα, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν. Εκ πρώτης όψεως, δεν αποτελεί νέο για κανέναν από εμάς. Είμαστε καλά εκπαιδευμένοι σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Και όμως. Αυτή τη φορά, η διακοπή της Συγκλήτου είναι νέο.  Διότι συνέβη ως αντίδραση στην αυτονόητη απόφαση των Συγκλητικών να αποχωρήσουν όσοι δεν είχαν καμιά δουλειά στην αίθουσα της Συγκλήτου την ώρα που αυτή συνεδρίαζε.

Σήμερα ήταν η τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου με την παλιά της σύνθεση. Η απόφαση των Συγκλητικών να ορθώσουν στην τελευταία συνεδρίαση της παλιάς Συγκλήτου το ανάστημά τους και να πούνε ΕΞΩ στους γνωστούς-αγνώστους που κάθε φορά συνωστίζονται στην αίθουσα συνεδριάσεων προκειμένου να την εμποδίσουν να λειτουργήσει κανονικά, αποτελεί μια ιστορική απόφαση. Δεν ξεπλένει ανοχές δεκαετιών, δείχνει όμως ότι οι καιροί αλλάζουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.