Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ο κλεφτοπόλεμος των εκλογικών καταλόγων!

Ο γραφικός κλεφτοπόλεμος που στήθηκε γύρω από τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων Διοίκησης στα ΑΕΙ, δεν εκπλήσσει πια κανέναν. Οι διοικούντες τα ιδρύματα συναγωνίζονται μεταξύ τους σε ευρηματικότητα ποιοι θα εμποδίσουν περισσότερο τη διενέργεια των εκλογών. Προσφιλές μετερίζι τους τελευταία, οι εκλογικοί κατάλογοι. Αρνούνται να τους δώσουν. Και ζητούν … διευκρινίσεις! Για κάθε παράγραφο του Νόμου. Τόσο ακατανόητος είναι πια αυτός ο νόμος; Φαίνεται ότι το Υπουργείο, βλέποντας προς το μέλλον, τον συνέταξε στα Κινέζικα!


Στο ΑΠΘ, ως συνήθως, έχουμε το πανελλήνιο ρεκόρ: μόνο τις κουμπάρες έμεινε να μην παίξουμε. Όλα τ’ άλλα παιγνίδια, τάχουμε παίξει:


· Παίζουμε κρυφτούλι, για παράδειγμα: κρύβεται ο Πρύτανης και ψάχνει να τον βρει η Οργανωτική Επιτροπή για να της αναρτήσει τις ανακοινώσεις στο NOC.


· Παίζουμε το κυνήγι του χαμένου θησαυρού: ο Πρύτανης κρύβει τους καταλόγους και η Οργανωτική Επιτροπή ψάχνει να τους βρει για να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.


· Παίζουμε το περνά-περνά η μέλισσα με τα μελισσόπουλα, όπου η Οργανωτική Επιτροπή, μετά την τριακοστή παράταση της διεξαγωγής των εκλογών εξ αιτίας του παιχνιδιάρη Πρύτανη, αναφωνεί επιτέλους το “μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη”...


Ένα απλό ερώτημα έχουμε να υποβάλουμε στους Πρυτάνεις: μέχρι πού ακριβώς σκοπεύουν να το τραβήξουν για να μην εφαρμόσουν το νόμο; Να τι έγραψαν στον Πρωθυπουργό ορισμένοι εξ αυτών τις προάλλες:


«Ουδείς μπορεί να αμφισβητεί το αξίωμα ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ουδέποτε, οφείλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, αμφισβητήσαμε την υποχρέωση εφαρμογής των νόμων, όπως η παραπληροφόρηση ορισμένων κύκλων διέρρευσε στην ανυποψίαστη κοινωνία μας.»


Τώρα, τί ακριβώς να κάνουμε μετά την παραπάνω δήλωση, συνάδελφοι; Να γελάσουμε ή να κλάψουμε;


Αν μη τι άλλο, οι Πρυτάνεις μας φροντίζουν να μην πλήττουμε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.