Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα του ΑΠΘ βάζει υποψηφιότητα…


Οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων στα ΑΕΙ θα είναι ο πρώτος μεγάλος σταθμός στη μακρά πορεία μεταρρύθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης. Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου έληξε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων στο ΑΠΘ για τη διεκδίκηση των οκτώ θέσεων στο Συμβούλιο του Ιδρύματος. Οι υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν ξεπέρασαν κάθε προσδοκία όσων δεν θέλουν τίποτε ν’ αλλάξει στα Πανεπιστήμια. Πάνω από είκοσι (20) καθηγητές υπέβαλαν υποψηφιότητα και θα συμμετάσχουν στις εκλογές για μια θέση στο Συμβούλιο του ΑΠΘ, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που ήθελαν να μην προχωράει η μεταρρύθμιση.


Η Πανεπιστημιακή ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, δεύτερη δύναμη στο Σύλλογο των Καθηγητών του ΑΠΘ, υποστήριξε αταλάντευτα την αναγκαιότητα αυτής της μεταρρύθμισης από την αρχή. Δεν μπορούμε, λοιπόν, σήμερα παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την ανταπόκριση των συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία, γεγονός που υποστηρίζει την σταθερά δηλωμένη θέση μας ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων επιθυμεί τις μεταρρυθμίσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη σύνδεσή της με το ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό περιβάλλον.


Η καρδιά της μεταρρύθμισης χτυπά τώρα στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό προσβλέπουμε σε μια ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στο Πανεπιστήμιό μας και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να στηρίξουν με την ψήφο τους τούς καταλληλότερους μεταξύ των υποψηφίων· για ένα ΑΠΘ πρωτοπόρο, δυναμικό και αυτοδύναμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.