Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

άσυλο: τώρα μπορούμε να ελπίζουμε!

.
Τρεις μήνες μετά τη δημοσιοποίηση της Διακήρυξης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΑΠΘ για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και των ακαδημαϊκών ελευθεριών στο Πανεπιστήμιο, που έτυχε απροσδόκητα θερμής υποδοχής από τους συναδέλφους στο ΑΠΘ, η Κοινή Πρωτοβουλία των τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων που συγκεντρώσαμε την πλειοψηφία στις εκλογές του ΑΠΘ για την ΠΟΣΔΕΠ στις αρχές του χρόνου, μετά την εκτεταμένη συζήτηση που επακολούθησε κυρίως στο διαδίκτυο, υπέβαλε στις 26.8.2009 στον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή κ. Αν. Μάνθο, την Πρόταση για το ακαδημαϊκό άσυλο, προκειμένου να κατατεθεί στη Σύγκλητο. Ο κ. Πρύτανης - προς τιμήν του - κατέβασε αμέσως την Πρόταση αυτή στη Σύγκλητο που συνεδρίαζε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ανοίγοντας θεσμικά το ζήτημα και καλώντας οποιεσδήποτε άλλες συνιστώσες της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΑΠΘ, κυρίως δε τις φοιτητικές παρατάξεις, να καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις πάνω στο θέμα, προκειμένου η νέα Σύγκλητος να λάβει απόφαση.
.
Είμαστε υπερήφανοι σαν Παράταξη που πρωτοστατήσαμε σ' αυτή τη διαδικασία και, ξεπερνώντας τις δυνάμεις μας, συμβάλαμε στο ν' ανοίξει - για πρώτη φορά σ' ένα ελληνικό ΑΕΙ - μια τέτοια συζήτηση θεσμικά. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους των άλλων παρατάξεων για τον καλό αγώνα που δώσαμε μαζί, καθώς και όλους τους συναδέλφους στο ΑΠΘ που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία με την υπογραφή και τη συμπαράστασή τους. Τώρα πια θα συνεχίσουμε τον αγώνα στο πλαίσιο της Συγκλήτου, για να υιοθετηθεί και επίσημα η κοινή μας Πρόταση.
.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εξακολουθήσουν να στηρίζουν αυτή τη διαδικασία, για να λύσουμε επιτέλους σε τοπικό επίπεδο, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου μας, ένα από τα καυτότερα προβλήματα που ταλανίζουν την Ανώτατη Εκπαίδευση στη χώρα μας μεταπολιτευτικά.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.