Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ένας άλλος πανεπιστημιακός συνδικαλισμός γεννήθηκε...

.
Τις μέρες αυτές ολοκληρώθηκε, με την συγκρότηση σε σώμα και την εκλογή Προεδρείου της νέας Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ μετά το ανατρεπτικό 9ο Συνέδριο που έγινε στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα, μια μείζονος σημασίας αλλαγή στον Πανεπιστημιακό Συνδικαλισμό της χώρας μας. Εμείς, σαν Παράταξη, είμαστε υπερήφανοι που σύραμε πρώτοι το άρμα της ανατροπής εδώ στο Αριστοτέλειο και, χάρη σε σας, συνάδελφοι, που μας στηρίξατε, στείλαμε πρώτοι το μήνυμα σ’ όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας ότι ένας άλλος συνδικαλιστικός λόγος μάς ταιριάζει και θα πρέπει να τολμήσουμε να τον αναδείξουμε. Όπως θα διαπιστώσατε, οι αντιδραστικές δυνάμεις εξακολουθούν να μας βρίζουν, αποκαλώντας μας «προθύμους», «καταληψίες», «χούλιγκαν» και ήδη «νόθους». Τόσο τους πονέσαμε, λοιπόν;

Κάτω στο Συνέδριο, συνάδελφοι, βρήκαμε κοινούς ανθρώπους σαν εμάς κι εσάς, που κινητοποιήθηκαν στις Σχολές τους για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Μόνες οι δυνάμεις των πυρήνων της ΚΙΠΑΝ και της ΑΡΜΕ δεν ήσαν αρκετές για να προκαλέσουν την ανατροπή. Μαζί με τις ανανεωτικές αυτές δυνάμεις και τους συναδέλφους γιατρούς από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συνδιαμορφώσαμε με πλήθος άλλων ανεξάρτητων συναδέλφων μια καθαρή πλειοψηφία ανανέωσης, που θέλει πλέον έναν άλλο συνδικαλιστικό λόγο και μια άλλη προσέγγιση στα κοινά πανεπιστημιακά πράγματα.

Εδώ και δυό μήνες επενδύσαμε πολλά, συνάδελφοι, σε προσωπικό επίπεδο σ’ αυτή την αυθόρμητη και συλλογική προσπάθεια. Βγήκαμε μπροστά, εκτεθήκαμε, τα δώσαμε όλα. Τώρα, όμως, χρειαζόμαστε τη διαρκή και ενεργό συμμετοχή σας στο πλαίσιο του έργου μας στον ΕΣΔΕΠ. Δεν είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές, ούτε και φιλοδοξούμε να γίνουμε. Είμαστε κοινά μέλη ΔΕΠ όπως εσείς. Μοναδικό σημείο αναφοράς μας είναι το Πανεπιστήμιο. Οι προσωπικές μας, όμως, δυνάμεις δεν είναι ανεξάντλητες. Δεν διαθέτουμε παραταξιακές δυνάμεις πίσω μας να μας συνδράμουν. Η Παράταξή μας είστε εσείς. Κι αυτή η Παράταξη είναι δική σας. Ελάτε τώρα να την κτίσουμε μαζί. Δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές σας αντιλήψεις και οι κομματικές σας προτιμήσεις. Το μόνο που θέλουμε είν’ ελεύθερα άτομα κοινής λογικής, χωρίς ιδεοληπτικά βαρίδια και πίσω σκέψεις.

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΔΕΠ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ
.

ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ - Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΜΕΡΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΚΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣ

ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΜΕΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ (ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ) ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.